Lokale spillere præger fodbold-cup

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

Forældre tager med Skiveegnens ungdomshold til stor fodboldturnering i Vestjylland
Med alene 76 spillere fra Vridsted IF vil der være masser af lokale ungdomsspillere med, når der spilles Ramsing Cup i den vestjyske by Spjald den 5.-7. august. Men også Mønsted-Sparkær og Team Spøttrup sender et større antal hold afsted til den traditionsrige fodboldturnering.
Ramsing Cup sprænger i år alle rammer med hele 270 ungdomshold fra ind- og udland.
”Det er en fremgang på 20 procent. Flere af de klubber, vi plejer at have med fra blandt andet Skiveegnen, sender flere hold end tidligere, og vi mærker også, at pigefodbolden er i fremgang. For eksempel kommer der næsten lige så mange piger som drenge fra Vridsted IF. Begge dele tager vi som et udtryk for, at det sociale er højt prioriteret, når man deltager i Ramsing Cup. Vi adskiller os fra andre sommerturneringer ved at have alt samlet i én lille by. Både fodboldbaner, overnatning og de tilknyttede aktiviteter”, siger Jens Christensen fra cuppens styregruppe.
De ekstraordinære mange fodboldspillere stiller ikke kun krav til en tæt indretning af banerne omkring Spjald Fritidscenter. Cuppen har måttet støvsuge byen for ledige arealer til overnatning, da det i stigende grad også er en turnering, som spillernes forældre deltager i for hyggens skyld.
Spjalds indbyggertal bliver derfor femdoblet til cirka 6000 under Ramsing Cup.
”I år 2000 kunne vi nøjes med at etablere 33 campingenheder. I år har vi brug for plads til tusind campingvogne og 50 partytelte. Udover at leje jord hos en landmand og den lokale rideskole, som vi plejer, har vi derfor også lånt en gammel børnehave-grund, et par byggegrunde samt plads hos både fjernvarme- og vandværket”, forklarer Jens Christensen.
500 frivillige hjælper til
Ramsing Cup drives af frivillige kræfter. Hyggen og samværet betyder også meget for de cirka 500 lokale frivillige, der er i gang før, under og efter det store arrangement.
”Ramsing Cup er noget, som man gerne flytter sit sølvbryllup for at deltage i. Nogle har været med i alle de 36 år, cuppen har eksisteret, og andre kommer trofast hjem til byen, selv om de er flyttet herfra. Forældre fra de deltagende naboklubber tilbyder også at tage en vagt”, siger Jens Christensen.
Fra at være en almindelig fodboldturnering for spillere og trænere har Ramsing Cup udviklet sig til at være en fodbold-festival, hvor aktiviteterne uden for banen også betyder meget for de medrejsende familier eller de forældre, der kigger forbi undervejs i turneringen.
”Enkelte klubber har selv en hel gris med til aftensmaden, men ellers står vi også for bespisningen og aktiviteter som diskotek og svømmehal, ligesom vi arrangerer løbeture i omegnen for de medfølgende forældre”, siger Jens Christensen.
Ramsing Cup åbner fredag aften med fælles march gennem Spjald og slutter søndag ved frokosttid med overrækkelse af pokaler og medaljer.
(Billedtekst – foto er vedhæftet, men kan også downloades fra https://www.flickr.com/photos/ansatz-pressefoto/?)
Ramsing Cup har udviklet sig til at være en oplevelse for hele familien, hvor forældrene med på sidelinjen under hele turneringen.

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

Container

Container

400 liter

500,-

28 mar kl. 19:30

Lokalt nyt

Karolines Hus åbner påskeudstilling
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Årets første billedskole på Skive Museum
Årets første billedskole på Skive Museum
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
Musiker viser filmdebut i KCS
Musiker viser filmdebut i KCS
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved Limfjorden
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved...