Veteran Café Skive fortsætter i 2016.

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

Veteran Café Skive er kommet godt i vej med op til 20 deltagere pr. cafe aften. Der er indført vagtskema for værterne, der omfatter veteraner og pårørende, flere med civile kompetencer indenfor kommune og behandler systemet. Vi er dermed sikret, at der kan være 3 ledere tilstede hver aften.

Vi har i den korte levetid modtaget besøg af mere end 90 veteraner og pårørende og vi har flere, der nyder samværet hver aften, der er åbent. Vi har udover værterne, tilknyttet flere personer med en professionel uddannelse/job, der gør os i stand til, at tilbyde kvalificerede bisidder støtte til de, der har ønske herom.

Året startede den 29. juli, hvor Caféen med stor bevågenhed fra både Skive Kommune og vore samarbejdspartnere, slog dørene op til egnens første egentlige fristed for veteraner og pårørende.
Vi favner bredt, da det ikke kun er Forsvarets personel, der er velkommen, men også de, der har været udsendt for Beredskabsstyrelsen, Politiet, Læger og sygeplejersker samt øvrige, der har været udsendt i internationale missioner eller til katastrofer udenfor Danmarks grænser. Fælles for de over 1.000 veteraner i Skive Kommune og nærmeste opland er, at de har været udsat for mange stærke indtryk og direkte traumatiserende situationer. Det kan være svært, at leve med disse indtryk og her kan Veteran Caféen byde ind med den forståelse og indsigt, der måske kan gøre ens dagligdag lidt nemmere, at komme igennem. Oplevelserne rammer ikke kun veteranen, men hele hans familie og omgangskreds og det kan være svært at forstå, hvorfor den udsendte ikke længere er den samme person som før.

Vi har i årets løb afholdt forskellige arrangementer bl.a. et foredrag med en veteran, i samarbejde med den lokale afdeling af De Blå Baretter, hvor der mødte over 50 frem, og hvor spørgelysten var stor. Vi tog på udflugt til Aalborg med 21 veteraner og pårørende, hvor vi besøgte Forsvars- og Garnisonsmuseet, Veteranhjemmet i Aalborg og Det Maritime Museum med Ubåden “Springeren”. Endelig afholdt vi juletræsfest, hvor der mødte 25 veteraner og pårørende op.

På nuværende tidspunkt har vi modtaget tilsagn om støtte til projektet, således vi kan fortsætte i 2016, og her har byens virksomheder ydet os en stor velvilje, ved at bakke op omkring initiativet, en støtte vi ikke kan undvære. Vi har også modtaget støtte fra officielle instanser, herunder Skive Kommunes §18 udvalg, Kammeratstøtteordningen og ikke mindst fra en Deling hjemkomne veteraner fra Kosovo, KFOR 33A. Vi retter derfor en stor tak til disse for hjælpen.

Vi har i årets løb fået fastslået, at der var et behov for et fristed og den støtte vi kan yde vore veteraner og pårørende, med bl.a. hjælp til at komme i kontakt med de rigtige myndigheder, når man går og tumler med et problem. Vi har nydt en aldrig svigtende støtte fra kommunen, og dette samarbejde kunne godt udbygges ved, at kommunen får ansat en Veterankoordinator i lighed med Viborg. Derudover har vi et glimrende samarbejde med netop Veterankoordinatoren fra Viborg og en søster café i Silkeborg, benævnt ” Bag Krigens Ansigter”, hvor vi udveksler erfaringer og kan deltage i hinandens aktiviteter.

Vi fortsætter derfor med uformindsket styrke i 2016 og åbner Caféen igen onsdag den 6. januar kl. 17-20 på Møllegården, Møllegade 5, 7800 Skive. Der har været ytret ønske om, at vi holder åbent hver uge og det ser vi på straks i det nye år, idet det afhænger lidt af vor økonomi, selvom vi kan benytte lokalerne på Møllegården gratis.

Kig ind på Veteran Café Skives hjemmeside: www.veterancafe.dk
og følg med i aktiviteter og livets gang på caféen.

Vi glæder os til at se netop dig i det nye år.

Ledelsen
Veteran Café Skive

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

Container

Container

400 liter

500,-

28 mar kl. 19:30

Lokalt nyt

Karolines Hus åbner påskeudstilling
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Årets første billedskole på Skive Museum
Årets første billedskole på Skive Museum
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
Musiker viser filmdebut i KCS
Musiker viser filmdebut i KCS
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved Limfjorden
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved...