Nye tilbud skal åbne Rydhave Slot

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

Rydhave Slots Efterskole fortæller om nye aktiviteter ved åbent hus lørdag den 21. februar
Undervisning i den omkringliggende natur skal åbne nye muligheder for eleverne og forankre Rydhave Slots Efterskole bedre i lokalområdet. Det er to af hovedårsagerne til, at efterskolen ved Vinderup fra næste skoleår som noget nyt tilbyder undervisning i både dykning, kitesurfing, vinterbadning, adventuresport, naturridning og horsemanship.
Initiativerne betyder, at efterskolen henter helt nye lærerkræfter ind til undervisningen i de nye fag.
”Vi gør det for at finde lærere, der beskæftiger sig med de specielle ting, som vi gerne vil give eleverne mulighed for at fordybe sig i. Det skal være specialister, der enten er professionelle eller har de her ting som en stor fritidsinteresse, og som brænder for at dele deres høje kompetencer med efterskoleelever”, siger Ole Conrad Kondrup, forstander på Rydhave Slots Efterskole.
På sigt ønsker efterskolen at etablere en egentlig maritim linje, hvor man udnytter den tætte beliggenhed til Limfjorden og den nye Handbjerg Marina.
”Aktiviteter som vinterbadning og undervisningen i de her fag er kun en begyndelse, der skal vænne os til at være en del af miljøet omkring Handbjerg Marina. På sigt håber vi også at få egen sejlbåd, som eleverne for eksempel kan tage duelighedstegn som en del af opholdet på efterskolen, ligesom der måske kan etableres en direkte sti mellem skolen og marinaen som supplement til de cykelstier, der allerede er i dag”, siger Ole Conrad Kondrup.
Heste-aktiviteterne sker i samarbejde med den nærliggende Stald Sønderbygaard, hvor elever, der har egen hest med, kan få den opstaldet på indehaveren Christina Kjeldsmarks rideskole, mens andre låner Sønderbygaards heste.
”Det betyder, at eleverne ikke behøver at opgive heste som fritidsinteresse, mens de er på efterskole, og at de oven i købet kan erhverve sig nye færdigheder med for eksempel naturridning”, siger Ole Conrad Kondrup.
Et mål med de nye aktiviteter i lokalområdet er at give efterskolen en stærkere, lokal forankring.
”Vi har i det seneste år haft flere gæster end nogen sinde før i kraft af blandt andet konfirmandarrangementer på skolen, men vi vil gerne have endnu flere besøg og kontakter til det helt nære, lokale miljø for at vise, hvordan vores hverdag fungerer i dag, og hvordan vores undervisning foregår”, siger forstanderen.
I den kommende weekend kan interesserede derfor opleve og høre nærmere om blandt andet de nye undervisningstilbud, når Rydhave Slots Efterskole holder åbent hus lørdag kl. 13-17.
”Og vi ved fra tidligere arrangementer, at mange benytter lejligheden til at køre omkring Handbjerg Marina, der i sig selv et besøg værd, selv om det lige nu kun er vinterbaderfaciliteter og saunaen, der er i brug”, siger Ole Conrad Kondrup.

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

Container

Container

400 liter

500,-

28 mar kl. 19:30

Lokalt nyt

Karolines Hus åbner påskeudstilling
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Årets første billedskole på Skive Museum
Årets første billedskole på Skive Museum
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
Musiker viser filmdebut i KCS
Musiker viser filmdebut i KCS
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved Limfjorden
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved...