Nyt fra Frivillighedscenteret

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

Et Frivillighedscenter til stor glæde for den enkelte borger i Skive Kommune

Bestyrelsen har enstemmigt vedtaget at ansætte en særdeles kvalificeret person som leder af frivillighedscentret. Den ansatte leder Lis Torp er en ildsjæl, som brænder for at etablere muligheder for Skives borgere. Hun har et kæmpe netværk gennem mange års arbejde i frivillighedens verden. Vi har i bestyrelsen erfaret, at det har åbnet døre for spændende aktiviteter og tiltag, som Skives borgere har og fremadrettet vil få stor glæde af.

Hvordan ser bestyrelsen frivillighed i Skive Kommune?
Frivillighedscenteret skal støtte og inspirere det frivillige sociale arbejde i hele Skive Kommune, styrke samarbejdet mellem foreninger og frivillige indbyrdes, og samarbejdet mellem foreninger/frivillige og kommunen.

Der er i øjeblikket cirka 70 foreninger, som er medlemmer af Frivillighedscenteret. Nye spændende tiltag er undervejs, som den enkelte forening og borger kan få meget gavn af.

Blandt andet er der bevilliget godt 1 mio. kroner de næste 3 år til et familiehus for at fremme forebyggende indsatser over for børn og unge fra familier med forskellige typer af sociale problemer. Familiehuset er etableret i et samarbejde mellem Landsforeningen SIND, Familieafdelingen i kommunen og Frivillighedscenteret. Støttet af socialministeriet.

Et andet spændende tiltag er ”Familiestøtterne”, som er frivillige støttepersoner for skilsmisseramte børn og forældre. Det er etableret i samarbejde med Familieafdelingen, skolepsykologer og AKT(adfærd, kontakt og trivsel)- vejleder.

Den 20.marts har Frivillighedscenteret et spædende arrangement ”FrivilligBørs”, hvor frivillige foreninger, kommune og erhvervslivet kan udveksle tjenester, hvor man trækker på hinandens kompetencer og åbner op for nye muligheder.

Bestyrelsen for Frivillighedscenter har målrettet arbejdet hen imod nye muligheder for det frivillige arbejde. I samarbejde med Lis Torp har bestyrelsen set det som sin opgave, at Frivillighedscenteret ikke kun er et spørgsmål om lokaler, men mere det at tage initiativer i samarbejde med forskellige foreninger. Dette har Skive Kommune ikke har haft indflydelse på. Det er ene og udelukkende en aktiv bestyrelse, der har besluttet dette.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen for Frivillighedscenter Skive

Formand: John Sørensen (Formand for Dansk Handicapforbund Skive-Viborg)
Næstformand: Maj-Britt Sørensen (Formand for Autismeforening Kreds Limfjord)
Anni Andersen (Formand for Alzheimer foreningen Midtjylland)
Inger Simonsen (Osteoporose foreningen, afdeling Midtjylland)
Lilian B. Kristensen (PTU – Polio Trafik og Ulykkesskadede Midt-Thy-Mors)
Inger Marie Toft (Formand for Frivillighedsrådet og Ældrerådet)

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

Lokalt nyt

Mange gæster i KCS og Skive Theater
Mange gæster i KCS og Skive Theater
Staten giver flot karakter til MUSEUM SALLING
Staten giver flot karakter til MUSEUM SALLING
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Årets første billedskole på Skive Museum
Årets første billedskole på Skive Museum
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
Musiker viser filmdebut i KCS
Musiker viser filmdebut i KCS