Liberal Alliance melder klart ud: Atomaffald skal blive på Risø

Oprettet Kategorier Lokalt nytKommenter artiklen

Inspireret af den lokale forening MORADS’ store arbejde og engagement, ansporet af det Radikale Ventres Resolution fra midten af september og tilskyndet af lederen i Skive Folkeblad d. 18. september er det nu lykkedes Liberal Alliance Skive at overbevise Liberal Alliances folketingsgruppe om, at man udelukkende bør støtte den såkaldte mellemlagerløsning. Det betyder, at Liberal Alliance nu vil bakke 100% op omkring en løsning, hvor det mellem- og lavradioaktive atomaffald forbliver på Risø.
Jan Toft, Liberal Alliance Skive, udtaler, at han blev tilskyndet til at påvirke sit partis folketingsgruppe i en leder fra Ole Dall, som dengang skrev: ”De lokale radikales vellykkede aktion bør i høj grad inspirere andre partiers medlemmer på Skive-egnen til lignende handling.” Denne bemærkning førte i første omgang til en direkte kontakt til Poul Erik Christensen, Radikale Ventre Skive, med henblik på at skaffe den rette retoriske ammunition til en debat med Liberal Alliances top. Efterfølgende har der været en række drøftelser og yderligere indhentning af fakta og vurderinger, som så endelig ledte til dagens udmelding fra Liberal Alliances top.
Ud over at pege på mellemlagerløsningen på Risø, slår Liberal Alliance fast, at det ligger partiet meget på sinde, at der sikres størst mulig åbenhed omkring det fremtidige analysearbejde omkring atomaffald. ”Uanset om det bliver en kommission eller et råd af eksperter, der skal tænkes store tanker om en mere permanent løsning, vil vi sikre, at det sker i fuld åbenhed. Det hemmelighedskræmmeri, vi af og til ser fra regeringens side skal for alt i verden undgås – også i dette tilfælde,” siger Liberal Alliances miljøordfører, Villum Christensen.
Liberal Alliances udmelding øger det pres, som de radikales resolution indledte på sundhedsminister Astrid Krag (SF), på regeringen og på Folketinget, der efter planen skal gøre status på området ved årets udgang.
”Personligt er det en kolossal glæde, at man som lokalpolitiker kan finde gehør hos sin partitop på områder, der har stor lokal relevans. Det har overbevist mig om, at jeg valgte rigtigt, da jeg for ca. 2½ år siden stod med valget mellem at melde mig ind i et parti eller tilmelde mig en borgerliste som forberedelse til dette års kommunalvalg. Jeg har nu vist over for mig selv og andre, at man som parti-tilknyttet lokalpolitiker har andre og større værktøjer i sin politiske værktøjskasse, end hvis man f.eks. tilhører en borgerliste á la Borgerplatformen. Disse værktøjer håber jeg på, at jeg kan benytte på andre områder, når jeg sidder i byrådet,” siger spidskandidat for Liberal Alliance Skive, Jan Toft, som fortsætter: ”Det var to partier, så mangler vi bare resten. Bolden er nu givet videre til de øvrige partier med håbet om, at de nu kommer endnu mere aktivt ind i kampen for et atomaffaldsfrit Skive”.
Udmeldingen fra Liberal Alliance vil uden tvivl også blive vel modtaget på Lolland og Bornholm samt i Struer (Thyholm) og Kerteminde, som også har været peget på som mulige slutdepot-områder.
Evt. spørgsmål kan rettes til Jan Toft enten via Facebook (www.facebook.com/JanToftLASkive) eller på tlf.nr. 20899760.

Lokale tilbud

Nyeste annoncer

Container

Container

400 liter

500,-

28 mar kl. 19:30

Lokalt nyt

Karolines Hus åbner påskeudstilling
Karolines Hus åbner påskeudstilling
Årets første billedskole på Skive Museum
Årets første billedskole på Skive Museum
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
Sæsonåbning 2024 på Museum Salling
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
230 til livlig generalforsamling i Fjordland
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
”Det er så vildt, at det faktisk blev en film”
Musiker viser filmdebut i KCS
Musiker viser filmdebut i KCS
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
Rekorddeltagelse til Ehandelsdagen med over 650 deltagere
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved Limfjorden
”Forår” – Ny udstilling på Skive Museum hylder livet ved...